joi, 1 decembrie 2022

Petreceți câteva zile relaxându-vă și relaxându-vă în Orașul Luminilor

Uimitorul oraș Paris oferă tot ce v-ați putea dori de la o vacanță scurtă de câteva zile. Peisajele uimitoare potrivite pentru un basm, dar și parfumurile ademenitoare ale produselor de patiserie generează atracții incredibile, activități neobișnuite și întâlniri uimitoare. Veți putea admira cele mai vii nuanțe de culoare și atmosfera confortabilă care a cuprins deja toate străzile dacă vă decideți să faceți un city break în Paris.

Turnul Eiffel

Fără renumitul Turn Eiffel, Parisul nu ar fi același oraș. Scopul, care a fost construit de Gustave Eiffel pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a Revoluției Franceze, a fost expus la Expoziția Universală de la Paris în 1889. Turnul vă va captiva la prima vedere datorită înălțimii sale de 324 de metri și a statutului de unul dintre cele mai cunoscute destinații turistice din lume, primind până la 7 milioane de vizitatori anual.

Pe partea de est a Île de la Cité se află catedrala romano-catolică cunoscută sub numele de Notre Dame de Paris. A fost construită în 1163 și a fost mult timp considerată una dintre cele mai durabile embleme ale Parisului. De fapt, în această regiune s-ar putea să găsești unele dintre cele mai impresionante exemplare de arhitectură gotică din toată Franța sau Europa. Catedrala a fost construită începând cu 1163 și a fost terminată în 1345.

Louvre

Luvru este, fără îndoială, cea mai populară galerie de artă din lume. Această structură demnă de remarcat istoric, care este situată în inima Parisului, a fost anterior un palat al familiei regale. Clădirea are o suprafață totală de 210.000 de metri pătrați, dintre care 60.600 vor fi folosiți pentru depozitarea expozițiilor de artă. Clădirea care este acum cunoscută sub numele de Luvru a fost construită ca fortăreață de regele Filip al II-lea al Franței la sfârșitul secolului al XII-lea. Vizitatorii pot merge în continuare la subsolul muzeului și pot vedea rămășițele intacte ale fortului antic de acolo.

Arcul de Triumf

Pentru a recunoaște realizările armatei imperiale, Napoleon l-a angajat pe arhitectul Jean Chagrin să creeze un arc de triumf. Necazul a fost influențat de stilul vechilor clădiri romane. Acest monument, care a fost ridicat undeva în secolul al XIX-lea, este în prezent cea mai mare clădire de acest gen din lume. Coloanele acestei structuri sunt acoperite cu sculpturi complicate, iar pe bolți sunt gravate numele și victoriile a 558 de generali notabili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu