sâmbătă, 6 august 2022

Petreceți câteva zile relaxându-vă în Orașul Luminilor

Orașul uluitor, Paris, oferă vizitatorilor tot ceea ce s-ar putea aștepta de la o scurtă escapadă de weekend. Priveliști superbe, activități unice și momente uimitoare alimentate nu numai de decorurile fermecate ale basmelor, ci și de mirosurile delicioase ale produselor de patiserie.

Alegeți un city break în Paris în timpul toamnei și vă veți bucura de cele mai spectaculoase cromatici posibile, încărcate de energia pozitivă a acestui anotimp. 

Turnul Eiffel

Fără celebrul Turn Eiffel, Parisul nu ar fi la fel. A fost prezentat la Expoziția Universală de la Paris în 1889, după ce a fost construit de Gustave Eiffel pentru a marca 100 de ani de la Revoluția Franceză. Din cauza înălțimii sale de 324 de metri și a faptului că este unul dintre reperele din lume care primește cei mai mulți turiști, care se apropie de 7 milioane pe an, o excursie la Paris nu este completă fără o vizită aici.

Notre Dame

Biserica Notre Dame, cunoscută în mod obișnuit ca Notre Dame de Paris, este o catedrală româno-catolică care se găsește în jumătatea de est a Île de la Cité. Este considerată a fi una dintre cele mai durabile embleme ale orașului Paris. În general, este de acord că această locație are unul dintre cele mai remarcabile exemplare de arhitectură gotică atât din Franța, cât și din Europa. Construcția catedralei a început în 1163 și a fost terminată în 1345; intrarea sa este înconjurata de o serie de statui și gargouille care decorează acoperișul.

Louvre

Numărul de persoane care vizitează un muzeu de artă în fiecare an este cel mai mare la Luvru din Paris. Acest edificiu important din punct de vedere istoric a fost folosit cândva ca palat regal și este situat în mijlocul Parisului. Are o suprafață totală de 210.000 de metri pătrați, din care 60.600 de metri pătrați sunt alocați pentru adăpostirea exponatelor de artă. Palatul care găzduiește acum muzeul, cunoscut sub numele de Luvru, a fost construit ca fort de către Filip al II-lea pe la sfârșitul secolului al XII-lea. Chiar și în această zi și epocă, este posibil să vizualizați ruinele fortului care sunt adăpostite în subsolul muzeului.

Arcul Victoriei

Napoleon i-a dat arhitectului Jean Chagrin sarcina de a proiecta un arc de triumf care să fie dedicat măreției armatei imperiale. Chagrin a fost inspirat de arhitectura Romei antice. Această structură datează din secolul al XIX-lea și are titlul de a fi cel mai mare monument de acest fel din întreaga lume. Coloanele acestei structuri sunt împodobite cu sculpturi complicate, iar bolțile sunt gravate cu numele a 558 de generali și victorii notabile. Mormântul Soldatului Necunoscut Francez este o altă atracție obligatorie care poate fi văzută sub Arcul de Triumf din Paris.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu